TGC: Oktay Kurtböke’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz.

İstanbul- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto Oktay Kurtböke’nin ölümünün 21. yılında bir mesaj yayınladı. Başkan Turgay Olcayto  yayınladığı mesajda “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki Yönetim Kurulu üyelerinden Oktay Kurtböke çok nitelikli, başarılı bir haberciydi. Genç gazetecilerin meslekte var olabilmesi için de çaba gösteren örnek bir yöneticiydi. Oktay Kurtböke’yi hiç unutmadık. Tam bir basın emekçisi olan Oktay Kurtböke’yi ölümünün 21. yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz’’ dedi.

OKTAY KURTBÖKE KİMDİR?

1936 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nin ardından İÜ Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu. Mesleğe; 1956 yılında Ankara’da Yeni Gün Gazetesi’nde başladı. Öncü, Kudret, Ankara Ekspres ve Son Baskı’da çalıştı. Sayfa sekreterliği ve yazı işleri yönetmenliği yaptı. Cumhuriyet Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni oldu. Bu görevi Hürgün Gazetesinde de sürdürdü. Hürriyet’te çalıştı. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın genel başkanlığını yaptı. Kurtböke, 1 Kasım 1999’da yaşamını yitirdi.