TGC: Naim Tirali’yi saygı ve özlemle anıyoruz

İSTANBUL -Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü (1997) ve basın şeref kartı sahibi, usta gazeteci-yazar Naim Tirali’nin 11.ölüm yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir anma mesajı yayınladı.

Mesajda “gazetecilik mesleğine ve öykü yazarlığına uzun yıllar hizmet eden usta gazeteci Naim Tirali’yi ölümünün 11. yılında saygı ve özlemle anıyoruz“ denildi.

NAİM TİRALİ KİMDİR?

25 Aralık 1925 tarihinde Giresun'da doğdu. İlkokulu Piraziz ve Giresun'da okudu. Galatasaray Lisesi'ni, ardından İstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Mesleğe 1945 yılında Tasvir’de başladı. Vatan Gazetesi’ni yayımladı. Tirali’nin İlk öyküsü 1943 yılında Yeşil Giresun Gazetesi'nde yayınlandı. Naim Tirali gazeteciliğin shemen her dalında görev yaptı. Mesleğin sıkıntılarını da çekti ve kısa süre de olsa bedeller ödedi. 1960'lı yıllarda Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası İkinci Başkanlığı; 1961 seçimlerinde milletvekili seçildi. Milletvekilliği sırasında ise, Dünya Parlamentolar Birliği Türkiye Grubu Başkanlığı ve CHP Meclis Grubu Onur Kurulu Üyeliği yaptı. Naim Tirali'nin eserlerinden bazıları: “Yirmi Beş Kuruşa Amerika, Devrimden Önce devrimden Sonra, Aşk Dediğin, Aşka Kitakse, Piraziz Nere Berli Nere” gibi öykü kitapları ve Gezi yazıları var.