TGC Yönetim Kurulu başsağlığı mesajı yayınladı: "Cengiz Bektaş’ın ailesine, basın ve edebiyat topluluğumuza başsağlığı diliyoruz"

İSTANBUL- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onursal Üyesi, mimar, şair Cengiz Bektaş 20 Mart 2020 Cuma günü vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun yayınladığı başsağlığı mesajında “Özellikle Kuzguncuk’ta yaptığı çalışmalarla dikkat çeken mimar Cengiz Bektaş geniş kültürüyle iyi bir yazar, iyi bir şair de. Cemiyetimiz Onursal üyeliğine seçilen Cengiz Bektaş’ın ölümü topluluğumuzda da üzüntü yarattı. TGC Yönetim Kurulu olarak ailesine, yakınlarına, basın ve edebiyat topluluğumuza başsağlığı diliyoruz”

Cengiz Bektaş’ın cenazesi Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

CENGİZ BEKTAŞ KİMDİR?

Cengiz Bektaş 26 Kasım 1934'te Denizli'de doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık, Mimarlık bölümlerinde okudu, 1959'da Münih Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. 1960’da Alman Şehircilik Akademisi kurslarını izledi. 1959-62 yılları arasında Münih'te Prof. Dr. Fred Angerer ve Alexander Baron von Branca'nın ortak oluşturdukları bir büroyu yönetti. Serbest mimar olarak çalıştı. 1962 de Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne öğretim görevlisi olarak çağrıldı. Burada inşaat İşleri Mimarlık Bürosunu yönetti. Üniversiteden isteğiyle ayrıldı.

1966-69 arasında Zafer Mühendislik Mimarlık Yüksek Okulunda öğretim görevlisi olarak hizmet verdi. Trakya Üniversitesi'nde iki yıl 'Halk Yapı Sanatı' dersi verdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehircilik Bölümü lisansüstü öğrencilerine 'Kültürün Planlamaya Etkisi' konusunda, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde de 'Estetik' konusunda ders verdi. Çağrılı olarak gittiği Makedonya, Amerika, Almanya'da kısa süreli konuk hocalık yaptı, konferanslar verdi. Uluslararası ve ulusal Mimarlık yarışmalarında 25'in üzerinde ödül aldı. Cumhuriyet Dönemi örnekleri arasında sayılan yapılar gerçekleştirdi.