TGC: Vasfiye Özkoçak adliyenin usta muhabiri

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ölümünün altıncı yılında Vasfiye Özkoçak için bir mesaj yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı:

"Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki başkan yardımcılarından ve Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı önceki başkanlarından gazeteci Vasfiye Özkoçak’ı ölümünün altıncı yılında sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Yaşamı boyunca muhabir kalmayı kendisine rehber edinen Vasfiye Özkoçak özellikle adliye muhabirliği döneminde erkek egemen medyada başarılarıyla ve özgün haberleriyle kendisine yer buldu. Yıllarca mesleğe ve meslekte yeni yetişen genç gazetecilere örnek oldu. Girişkenliği ile örgütlenmeye de katkı sağlayan Vasfiye Özkoçak kısa sürede Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önce Balotaj Kurulu’nda daha sonrada Yönetim Kurullarında görev aldı. Meslektaşlarının daha iyi koşullarda çalışabilmesi için hem Cemiyet’ te hem de Sendika’da çalışmalara katılarak omuz verdi. Sonrasında Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı’nda zorda kalan meslektaşlarının yanlarında oldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak değerli arkadaşımızı rahmetle anıyor, Cemiyet’e ve mesleğe yaptığı katkılardan ötürü şükranlarımızı sunuyoruz."