TGC Medya Şöyleşileri’nin konukları Doğan Şentürk ve İsmail Küçükkaya oldu

İSTANBUL- TÜrkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Kadıköy Belediyesi’nin birlikte düzenlediği “Medya Şöyleşileri” etkinliği’nin ikincisi 22 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 14.00’de Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salonu’nda yapıldı.

Etkinliğin konusu “Televizyon Haberciliği” konukları ise FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ve Çalar Saat Programı Yapımcısı ve Sunucusu İsmail Küçükkaya oldu. Moderatörlüğünü TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’in yaptığı toplantıda Televizyon Haberciliği enine boyuna tartışıldı, haberciliğin zorlukları ve keyifli anları konuşuldu. Toplantıya, Kadıköylüler, TGC üyeleri, gazeteciler ve iletişim fakültesi öğrencileri katıldı.

DOĞAN ŞENTÜRK
23 Nisan 1968’de Ardahan’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Balkanlar Ortadoğu Asya Gelişmeleri Kürsüsü’nde Yüksek Lisans yaptı. Gazeteciliğe 1987 yılında Sabah gazetesinde başladı;1990 yılında Türkiye’nin ilk özel Televizyonu Star’ ın kurucu kadrosunda yer aldı ardından Kanal D, Kanal 6’da ve TGRT de Muhabir, Editör, İstihbarat Şefi, Haber Müdürü ve Haber Koordinatörü olarak çalıştı. Kuruluşundan bu yana FOX TV’nin Haber ve Spordan sorumlu, Genel Yayın Yönetmeni ve Disney Group’un kıdemli Başkan Yardımcısı olarak çalışıyor. Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı olan Şentürk, Basın Konseyi Yüksek Kurulu, TSYD üyesidir. Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Delegesi ve 1907 Derneği üyesi olan Doğan Şentürk’ün 2004 yılında Alfa yayınlarından çıkan “Ortadoğu’da Arap Birliği Rüyası” adlı yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Şentürk evli ve 3 çocuk babasıdır.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA
1972 yılında Kütahya Simav'da dünyaya gelen İsmail Küçükkaya, ilk ve orta öğrenimini Kütahya'da görmüştür. Üniversite öğrenimini ise Gazi Üniversitesi Gazetecilik bölümünde tamamlamıştır. Küçükkaya, gazetecilik kariyerine 1991 yılında Hürriyet Gazetesi'nde muhabirlik yaparak başlamıştır. Hürriyet Gazetesi'nde çalıştıktan sonra Sabah ve Star gazetelerinde görev almıştır. 2000 yılında Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başlayan gazeteci, 2003 yılında köşe yazarlığını da sürdürerek SkyTürk TV'de Ankara temsilcisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2005-2008 senelerinde Akşam Gazetesi'nin Ankara temsilciliği yürüten Küçükkaya, 2008 yılı Kasım ayında Akşam Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni olmuştur. 2013’te FOX’ta “Çalar Saat” adlı programı sunmaya başlamıştır ve buradaki görevini sürdürmekte. İsmail Küçükkaya; 2008 yılında “Cumhuriyetimize Dair”, 2012 yılında “Cumhuriyetimizin İlk Yüzyılı”, 2014 yılında “Korkma” ve 2019’da “Biraz Cesaret” adlı kitapları yazmıştır.