Gazeteci Oktay Kurtböke anılıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) düzenlediği Meslekte İz Bırakanlar toplantılarının 17.’sinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki yönetim kurulu üyesi, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın önceki başkanlarından gazeteci Oktay Kurtböke anılacak. Toplantı, 12 Şubat 2016 Cuma günü saat 14.00’de Basın Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Meslekte İz Bırakanlar toplantıları devam ediyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki yönetim kurulu üyesi üyesi gazeteci Oktay Kurtböke, Meslekte İz Bırakanlar  toplantılarının 17.’sinde anılacak. Toplantı, 12 Şubat 2016 Cuma günü 14.00’te Çemberlitaş’ta  bulunan TGC Basın Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

USTA İSİMLER ANLATACAK

Toplantının moderatörlüğünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto  üstlenecek.  Toplantıya;  Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve yazarı Doğan Hızlan, Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı ve TGC Önceki Başkanı Orhan Erinç, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Şükran Soner  konuşmacı olarak katılacak.

OKTAY KURTBÖKE KİMDİR?

1936 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nin ardından İÜ Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu. Mesleğe; 1956 yılında Ankara’da Yeni Gün Gazetesi’nde başladı. Öncü, Kudret, Ankara Ekspres ve Son Baskı’da çalıştı. Sayfa sekreterliği ve yazı işleri yönetmenliği yaptı. Cumhuriyet Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni oldu. Bu görevi Hürgün Gazetesinde de sürdürdü. Hürriyet’te çalıştı. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın genel başkanlığını yaptı. Kurtböke, 1999 yılında yaşamını yitirdi.

TGC MESLEKTE İZ BIRAKANLAR TOPLANTILARI

TGC Meslekte İz Bırakanlar toplantılarıyla yaşayan ve kaybettiğimiz gazeteci ve yazarların dünya görüşlerini, eserlerini üyeleriyle paylaşmayı sürdürüyor: Bugüne kadar toplantılara konu olan gazeteci ve yazarların isimleri (anma tarihlerine göre):

1.  Şakir Süter/ gazeteci

2.  Niyazi Ahmet Banoğlu/ gazeteci- tarihçi- yazar