TGC: Metin Göktepe'yi özlemle anıyoruz

İstanbul -Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Metin Göktepe'nin gözaltında katledilişinin 24. yılında basın açıklaması yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı:

"Gazeteci Metin Göktepe hak haberciliği yolunda kendini geliştiren, gerçekleri okurlarıyla buluşturma konusunda büyük çaba harcayan bir meslektaşımızdı. Bir kez daha anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Haber takibi yaparken, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan ve gözaltında 28 yaşındayken katledilen Metin Göktepe'yi sevgiyle, özlemle anıyoruz.

Metin Göktepe'nin ölümüne neden olan güvenlik görevlilerinin yargı yoluyla cezalandırılması, faili meçhul gazeteci cinayetlerinin kol gezdiği ülkemizde basın tarihine bir ilk olarak geçti. O dönemde Metin Göktepe'nin arkadaşlarının, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin ve tüm meslek örgütlerinin dayanışmasının sayesinde bu sonuç elde edilebildi.

Günümüzde de gazeteciler bir yandan iktidarın ağır baskısı, bir yandan bazı çevrelerin tehdit, hedef gösterme ve fiziksel saldırılarıyla karşı karşıyadır. Bu ortamda da hak odaklı, insan odaklı, gazeteciliğe gönül vermiş meslektaşların dayanışma içinde olmaları gerektiğini düşünüyoruz."