TGC Kültür Sanat Söyleşi Programı’nın ikincisi yapılacak

Radyonun Altın Çağı: Radyo Tiyatrosu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kültür Sanat Komisyonu’nun 29 Kasım 2019 Cuma günü saat 14.00’de TGC Basın Müzesi’nde yapacağı söyleşinin konukları tiyatro oyuncuları Zihni Göktay ve efektör Korkmaz Çakar,  moderatör Aybeniz Ece Uçan. Söyleşide Radyonun Altın Çağı, Radyo Dramaları, Radyo Tiyatrosu ve Arkası Yarın geleneği konuşulacak.

İstanbul - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti kültür sanat etkinliklerine devam ediyor. Kültür Sanat Komisyonu’nun hazırladığı söyleşi programının ikincisi “Radyonun Altın Çağı: Radyo Tiyatrosu” başlığıyla 29 Kasım 2019 Cuma günü saat 14.00’de TGC Basın Müzesi’nde yapılacak.

Moderatörlüğünü TGC Kültür Sanat Komisyonu Üyesi, TRT İstanbul Radyosu prodüktörü Aybeniz Ece Uçan’ın yapacağı söyleşinin konukları, birçok Arkası Yarın ve Radyo Tiyatrosu’nda rol alan tiyatro sanatçıları Zihni Göktay ile İstanbul Radyosu Tiyatro Eğlence Yayınları’nın unutulmaz efektörü Korkmaz Çakar olacak.

Söyleşide Radyonun Altın Çağı, Radyo Dramaları, Radyo Tiyatrosu ve Arkası Yarın geleneği, her ikisinin geçmişten bugüne gelişimi, kayıtlarda yaşanan duygulu ve eğlenceli anılar konuşulacak. Radyoda tiyatronun halen devam ettiği vurgulanarak son kayıtlardan örnekler verilecek. Söyleşi programına TGC üyeleri, gazeteci ve yazarlar davetli.

KONUŞMACILARIN ÖZGEÇMİŞLERİ

Zihni Göktay (Tiyatro oyuncusu):

Eminönü Halk Evi'nde başlayan tiyatro yaşamı Ankara Meydan Sahnesi’nde ve 1973 yılından itibaren de İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda devam etti. Lüküs Hayat’tan Cibali Karakolu’na onlarca oyunda rol aldı. Televizyon projelerinde çalıştı, seslendirme yaptı. İstanbul Radyosu'nda Tiyatro Şubeleri'nde birçok yapımda yönetmen ve oyuncu olarak çalıştı. Tiyatronun tuluat geleneğinin son temsilcilerinden. Birçok tiyatro ödülünün sahibi.

Korkmaz Çakar(Efektör):

1967’de İstanbul Radyosu’nda göreve başladı, 1968’de Tiyatro Servisi’nde efektör olarak görev aldı. Arkası Yarın, Radyo Tiyatrosu, Çocuk Bahçesi, Çocuk Saati programlarının kayıt, montaj ve efekt çalışmalarını yaptı. Bazı televizyon dizilerinin ve belgesellerinin özel efektlerini hazırladı. İstanbul Radyosu’ndan efektör olarak emekli oldu.

TGC KÜLTÜR SANAT SÖYLEŞİLERİ – Radyonun Altın Çağı: Radyo Tiyatrosu

Tarih      : 29 Kasım 2019 Cuma
Saat       : 14.00
Yer        : TGC Basın Müzesi