TGC, Genel Sekreteri Mustafa Yücel ölümünün 35. yılında anıyor

27 yıl boyunca Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde (TGC) Genel Sekreterlik yapan Mustafa Yücel için Başkan Turgay Olcayto bir mesaj yayınladı. Başkan Turgay Olcayto mesajında “35. ölüm yıl dönümünde Mustafa Yücel Hoca’yı saygıyla, sevgiyle, özlemle ve mesleğimize yaptığı hizmetlerden ötürü şükranla anıyoruz” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun Mustafa Yücel’in ölüm yıl dönümünde yayınladığı mesajda şu görüşler yer aldı:

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ilk profesyonel Genel Sekreteri Mustafa Yücel’i ölümünün 35. yılında saygıyla, özlemle anıyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kurumsallaşmasında büyük emeği geçen, 27 yıl boyunca kuruluşun Genel Sekreterliğini yürüten Mustafa Yücel kişisel olarak ta benim gazetecilik yaşamımda olumlu katkıları olan bir ustamdı. Mustafa Yücel’i ilk olarak 1961 yılında gazeteciliğe ayak attığım Son Posta Gazetesi’nde tanımıştım. O yıllardan sonra Mustafa Yücel’le olan ağabey kardeş ilişkimiz, dostluğumuz ölene dek sürdü. Cemiyet üyeleri ve çalışanları Mustafa Yücel’in öğretmenliğini öne çıkararak ona Hoca lakabını yakıştırmışlardı. Gerçekten de hem genç gazetecilere hem de ülkenin sorunlu olduğu dönemlerde olayları sağduyuyla yönetmesiyle bu unvanın ona çok yakıştığını söyleyebilirim. Bir süre Kurucu Meclis üyeliği de yapan Mustafa Yücel, her üyenin yardımına koşan, sorununa çözüm bulan yaklaşımıyla çok sevildi. Anısı önünde saygıyla eğilirken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ve gazeteci arkadaşlarımıza yaptığı katkılardan ötürü minnetlerimizi sunuyoruz. Işıklar içinde uyusun.”

MUSTAFA YÜCEL KİMDİR?
1917 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde eğitim gördü. Mesleğe Zekeriya Sertel ile Halil Lütfi Dördüncü 'nün yayımladığı Tan Gazetesi'nde başladı. 1936 yılında, Selim Ragıp Emeç ile Ekrem Uşaklıgil'in çıkarttıkları Son Posta Gazetesi'ne geçti. Gazeteciliğin çeşitli dallarında görev yaptı. 1956'da TGC Genel Sekreterliği'ne getirildi. Bu görevini, hayata gözlerini kapayıncaya kadar, tam 27 yıl ara vermeden sürdürdü. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü ile İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda Öğretim Görevlisi olarak, bilgi ve deneyimlerini öğrencilere aktardı. 1981'de Danışma Meclisi'ne seçildi. Basın Şeref Kartı taşıyordu. 7 Temmuz 1983’de vefat etti.