TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu düzenliyor: Gündem: Medyada cinsiyet eşitsizliği

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kadın Gazeteciler Komisyonu’nun düzenlediği bilgilendirme toplantısı 8 Mart Perşembe günü 14.00-16.00 saatleri arasında yapılacak. Toplantıya TGC üyeleri ve gazeteciler davetli.

İSTANBUL-Dünya Kadınlar Günü Haftası’nda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Bilgilendirme Toplantısı yapacak. TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu’nun düzenlediği toplantı 8 Mart Perşembe günü 14.00-16.00 saatleri arasında Cağaloğlu’ndaki TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapılacak. Toplantı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun açılış konuşmasıyla başlayacak.

Daha sonra TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı Pınar Aktaş’ın yapacağı konuşmaların ardından toplantıda ele alınacak konuları TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Üyeleri, Semiha Öztürk, Seda Kaya Güler, Mesude Erşan ve Semra Kardeşoğlu sunacak. Semiha Öztürk Türk Basın Tarihinde Kadın Hareketi’ni anlatacak. Cinsiyetçilik Sorunu  konusunda Seda Kaya Güler konuşacak. Haber yazımındaki sorunlar konusunda da Mesude Erşan ve Semra Kardeşoğlu bilgi verecek. Toplantıya TGC’nin üyeleri, gazeteciler  ve STK’lar davetli.

TGC KADIN KOMİSYONU’NUN ETKİNLİKLERİ
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kadın Komisyonu 8 Mart 2014’te kuruldu. Medyadaki cinsiyet eşitsizliği ile ilgili olarak toplantılar düzenleyerek toplumsal farkındalığı arttırmaya çalışıyor.

Komisyonun geniş katılımlı toplantılardan sonra hazırladığı Kadın ve Medya Toplumsal Cinsiyet Eşitlikçi Haber Kılavuzu medya ve STK’larla paylaşıldı.

Medya kuruluşlarına ulaştırılan ve TGC internet sitesinden de ulaşılabilen kılavuzda; cinsiyetçi dil, kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı, tecavüz ve magazin haberleri yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği örneklerle anlatılıyor.

Kılavuz “Dünya cinsiyetçilikle nasıl mücadele ediyor?”, “Ulusal ve uluslararası sözleşmeler” ve “Alternatif Sözlük” gibi bölümlerden oluşuyor.

Ayrıca kitapta basında yer alan kadın haberlerinden örnekler de sunuluyor. Bu örneklerde yapılan yanlışlar gösterilirken, kadın haberleri yaparken nelere dikkat edileceği hatırlatılıyor.

TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu

Medyada Cinsiyet Eşitsizliği ​Toplantısı