TGC: Vasfiye Özkoçak kadın gazetecilere örnek oldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ölümünün üçüncü yılında Vasfiye Özkoçak için bir anma mesajı yayınladı. Mesajda şu görüşler yer aldı:

"Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki başkan yardımcılarından ve Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı önceki başkanlarından gazeteci Vasfiye Özkoçak’ı ölümünün 3. yılında sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Yaşamı boyunca muhabir kalmayı kendisine rehber edinen Vasfiye Özkoçak özellikle adliye muhabirliği döneminde erkek egemen medyada başarılarıyla ve özgün haberleriyle kendisine yer buldu. Yıllarca mesleğe ve meslekte yeni yetişen genç gazetecilere özellikle de kadın gazetecilere örnek oldu. Örgütlenmeye de katkı sağlayan girişkenliği ile Vasfiye Özkoçak kısa sürede Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin önce balotaj kurulunda daha sonrada yönetim kurullarında görev aldı. Meslektaşlarının daha iyi koşullarda çalışabilmesi için hem Cemiyet’ te hem de Sendika’da çalışmalara katılarak omuz verdi. Daha sonra da Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı’nda zorda kalan meslektaşlarının yanlarında oldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak Sevgili arkadaşımızı rahmetle anıyor, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve mesleğe yaptığı katkılardan ötürü şükranlarımızı sunuyoruz."