TGC: Karikatürist Turhan Selçuk'u özlemle anıyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto ölümünün yedinci yılında Turhan Selçuk için bir anma mesajı yayınladı. Başkan Olcayto, "yarattığı Abdülcanbaz ülke çıkarlarını ayaklar altına alanlara, rüşvet ve talanla uğraşanlara savaş açan bir çizgi kahramanıydı. Bundan ötürü halkın büyük kesiminin de gönlünde yer almıştır​" diye konuştu. ​Açıklamada şu görüşler yer aldı:

​"​Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ​olarak ​ ünlü karikatürist Turhan Selçuk’u ölümünün ​yedinci​ yılında saygıyla, sevgiyle ve özlem anıyor. 1922 yılında Milas’ta doğan Turhan Selçuk genç yaşta başladığı karikatür serüvenini ölümüne dek sürdürdü. Ulusal ve uluslar arası birçok ödüle değer görülen Turhan Selçuk özellikle yarattığı çizgi roman kahramanı Abdülcanbaz’la ününü pekiştirdi. Ulusalcı kimliği ile yarattığı Abdülcanbaz ülke çıkarlarını ayaklar altına alanlara, rüşvet ve talanla uğraşanlara savaş açan bir çizgi kahramanıydı. Bundan ötürü halkın büyük kesiminin de gönlünde yer almıştır.
Turhan Selçuk’un karikatürleri Amerika, İtalya ve İsviçre başta olmak üzere birçok ülkenin medyasında yer buldu. 1991 yılında Amerika’da yayınlanan Pelikan Dergisi dünyanın en güzel karikatürleri albümünde Turhan Selçuk’un yapıtlarına geniş yer vermiştir. Günümüzde giderek​ ​daralan​ ​ g azete karikatürcülüğünün de en usta çizerlerinden biriydi Turhan Selçuk. ​ Sanatıyla övündüğümüz değerli üyemiz Turhan Selçuk’u ölümünün
​yedinci ​yılında bir kez daha sevgiyle anıyor, ülke sanatına yaptığı katkılar dolayısıyla şükranlarımızı sunuyoruz​." ​